Slik får du hjelp med ditt sosiale nettverk

De frivillige i Nettverk etter soning er ikke ment som støttekontakter. Vi skal hjelpe tidligere straffedømte igang med å skaffe alternativ til  det gamle miljøet som ofte gjør at man går tilbake til kriminalitet.  Du blir koblet med et helt vanlig menneske som kan hjelpe deg på veien til et helt vanlig liv. Hvis du vil.Meld din interesse
Oslo Røde kors har samarbeid med alle fengselene og overgangsboligene i Oslo og Akershus. Soner du utenfor dette området, ta gjerne kontakt dersom du skal bo her etter soning. Mangler det informasjon om Nettverk etter soning der du er, kan du ta direkte kontakt med:
 

Eileen Svendsen: 23 23 00 92 eller 911 59 888
Eva Lorange:        23 23 00 92 eller 92618445Samtale
Før du kan bli deltaker hos Nettverk etter soning, må du igjennom en samtale med en ansatt hos oss. Dette er for å kartlegge om det er riktig for deg og oss å gå igang. Vi prøver å finne litt ut av motivasjon, interesser og planer videre, slik at vi kan finne en frivillig som vi tror passer ditt behov.
Dersom du soner i Oslo eller Akershus, kan vi komme til fengselet for denne samtalen, ellers må du kontakte oss i forbindelse med egen permisjon eller fremstilling (sammen med betjent).  Du kan selvfølgelig også ta kontakt med oss etter løslatelse.Koble mennesker sammen
Vi har et bredt spekter av frivillige. Avhengig av kapasitet vil du kort tid etter denne samtalen bli satt opp med en frivillig.  Dette er et møte der en ansatt også deltar på første del. Vi setter opp en kontrakt, som viser hva alle parter forplikter seg til.

Koblingen skjer ofte en periode før løslatelse. Det er fordi det er greit å gjøre unna ”bli kjent-fasen” på forhånd. Samtidig er det viktig at man lager en plan for tiden etter løslatelse sammen.

Hvis den frivillige ikke passer for meg?
- Så er det helt i orden. Hele tanken bak Nettverk etter soning forutsetter en viss kjemi. Det går fint å forsøke med andre frivillige, uten at det er noe dramatikk rundt dette.

Krav:
- Du må holde avtaler slik man normalt gjør
- Rus er ikke en del av det vi driver medDu får:
- Støtte i hverdagen etter løslatelse til å oppsøke og danne nye sosiale nettverk
- Kurs og aktiviteter for alle deltakere og frivillige
- Oppfølging av ansatte og gruppeleder

 Ta kontakt med oss i dagSe også: